≡ Menu

Pistolul de lipit – proiecte pe care le poţi face acasă

Foarte la modă, pistolul de lipit cu batoane de silicon este o unealtă importantă pentru proiectele de lucru manual sau de decoraţiuni pe care le poţi face la tine acasă. Dar ce se poate lipi cu un asemenea pistol? Cum se lucrează cu el?

În primul rând trebuie specificat că pistoalele de lipit topesc batoanele de silicon pentru a putea fi folosit pe post de lipici. Deci, ajung la o temperatură mare şi trebuie manevrate cu grijă pentru a evita arsurile. Pentru orice proiect la care începeţi să lucraţi, pregătiţi mai întâi suprafaţa de lucru – ideal o masă de lucru cu suprafaţa de sticlă sau suprafeţe pe care le protejaţi de eventualele picături de silicon topit. De asemenea, se recomandă să folosiţi mănuşi de lucru speciale, în niciun caz de plastic, pentru a evita arsurile.

Proiecte ce se pot face cu un pistol de lipit

Se pot alege diverse grosimi şi culori pentru batoanele de silicon astfel încât se pot folosi la foarte multe tipuri de proiecte de la decorat ghivece şi vaze la obiecte din piele, sticlă sau lemn. Unul din cele mai la îndemână proiecte cu care se poate începe este decorarea ramelor pentru fotografii sau tablouri prin lipirea de elemente extra – nasturi, crenguţe de copac, ştrasuri etc. Se pot folosi rame foto simple sau se pot construi ramele din lemn.

Proiecte care necesită mai multă migală şi răbdare sunt: bijuteriile artizanale, decorarea hainelor cu diverse elemente în relief, decorarea genţilor sau a pantofilor. Dar şi lucruri foarte utile în casă ca dungi antiderapante care se pot lipi pe dosul covoarelor şi a papucilor de casă pentru a nu aluneca pe podelele lucioase. Înainte de a pune în practică oricare din ideile de mai sus, verificaţi pe o suprafaţă redusă cum reacţionează materialul la temperatura siliconului.

Se poate folosi şi la lipitul diverselor obiecte direct pe perete – aici trebuie calculată greutatea obiectului şi luat în calcul tipul de finisaj pe care îl are peretele. Dar această metodă poate fi foarte utilă pe anumite suprafeţe unde nu se pot da găuri pentru a putea agăţa obiecte de decor.

Cel mai interesant aspect al pistolului de lipit este că oferă relief decorului dacă se doreşte acest lucru pentru că siliconul topit se poate pune şi în strat mai gros. Pentru cei mai talentaţi există varianta de a face obiecte întregi doar folosind siliconul topit şi lucrând cu timpii de uscare: globuri pentru împodobit bradul, suporturi diverse pentru creioane, lumânări etc.

Înainte de a vă apuca de lucru, luaţi în calcul următoarele aspecte:

  • pregătiţi suprafaţa pentru a lucra cu silicon topit
  • asiguraţi-vă că aveţi suficiente batoane de silicon pentru proiectul la care lucraţi
  • folosiţi mănuşi de lucru pentru a evita arsurile
  • încercaţi pe o suprafaţă redusă să vedeţi cum reacţionează materialul pe care vreţi să lipiţi diverse elemente
  • lăsaţi să se răcească bine siliconul înainte de a atinge obiectele lipite

Comments on this entry are closed.

  • Foarte dragute lucrurile creeate, multumesc pentru informatie 😀

Ultimele noutăți

Înghețată rapidă de ciocolată cu avocado și caju
May 29th, 2024
No Comments

O rețetă atât de simplu de făcut că te și

Proiecte de vară pentru casă și grădină: cum să profiți de vremea bună
May 28th, 2024
No Comments

Vara este perioada perfectă pentru a realiza diverse lucrări în

Layover în București: Descoperă farmecul capitalei României
May 27th, 2024
No Comments

Ai un zbor internațional de la București și după aceea

Păstrează-ți pielea strălucitoare pe timpul verii
Apr 29th, 2024
No Comments

Pe măsură ce se apropie vara și soarele își face

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.