≡ Menu

5 trucuri pentru casă pe care probabil nu le ştiai

“Omul cât trăieşte învaţă!” Un proverb pe cât de adevărat, pe atât de actual în zilele noastre când accesul la tehnologie ne oferă şansa de a afla lucruri noi în fiecare zi. Am adunat 5 trucuri pe care probabil că nu le ştiai pe care le poţi pune în practică la tine acasă.

1. Uscătorul de păr

Da, îl avem în casă dar îl putem pune la treabă şi la alte lucruri nu numai la uscat părul.

Nu este nimic mai enervant când îţi cumperi ceva nou ca lipiciul care rămâne pe produs după ce îi dai jos eticheta. În loc să te chinui, înainte de a o dezlipi, foloseşte uscătorul de păr pe modul de căldură pentru a topi lipiciul. Se va da jos foarte uşor şi va lăsa foarte puţine urme.

Tot uscătorul de păr te ajută să scoţi urmele de ceară de lumânare de pe mobilă sau urmele de creioane cerate de pe pereţi. Pune un şerveţel de hârtie peste urmele de ceară şi încălzeşte bine suprafaţa cu uscătorul de păr. Apoi şterge cu o lavetă umedă.

La fel poţi proceda cu albumele de fotografii vechi dacă nu le ai digitalizate. Când o fotografie este lipită de pagina albumului, nu o smulge. Încălzeşte bine pagina cu uscătorul pe păr şi doar apoi dezlipeşte fotografia.

2. Râşniţa de cafea

Dacă o ai în casă, o poţi folosi la mai multe lucruri în afară de a măcina boabele de cafea. E la fel de bună să faci cantităţi mici de pesmet sau să macini condimente ca cardamom, chimen, piper, boabe de coriandru etc. Pentru a nu avea urme de condimente de la o tură la alta, bagă nişte sare grunjoasă pe care o poţi folosi mai apoi la mâncare. Sau poţi băga zahăr tos pentru a-l face pudră iar dacă îl bagi după o tură de batoane de scorţişoară îl vei avea gata aromat.

3. Maşina de spălat

Pe lângă rufe, poţi spăla şi dezinfecta încălţămintea, echipamentul sportiv sau chiar anumite articole din plastic dacă nu ai maşină de spălat vase. Este foarte important să citeşti cu atenţie instrucţiunile şi să ştii să reglezi atât temperatura apei cât şi rotaţiile pe minut de la centrifugă pentru a nu strica articolele pe care le bagi la spălat. De exemplu, dacă vrei să dezinfectezi cutiile în care cei mici îşi duc mâncarea la şcoală, le poţi băga la spălat pe un ciclu scurt cu apă rece, împreună cu câteva prosoape pentru a atenua şocurile.

4. Vase, oale şi tigăi

Când mergi la cumpărături, este important să ştii că nu orice tigaie se potriveşte la orice tip de aragaz sau plită. Există mai multe tipuri de plite şi este important atunci când cumperi o tigaie să fie bună şi pentru plita ta. De exemplu, dacă ai plită cu inducţie, nu toate tigăile funcţionează. Trebuie să te uiţi cu atenţie pe etichetă şi să vezi dacă are simbolul de inducţie. La fel şi în cazul cuptorului. Dacă ai un cuptor care trece de 220 de grade Celsius, ai grijă când cumperi vase de ceramică sau sticlă şi să vezi până la ce temperatură pot fi folosite.

5. Fierul de călcat

Am mai scris despre fierul de călcat că devine un bun aliat în bucătărie şi în caz de urgenţă poate fi folosit la gătit ceva simplu ca un sandviş cald sau o fajita. Dar îl poţi folosi şi la îndreptat parchetul melaminat. Pune o folie de aluminiu peste placa defectă şi treci de mai multe ori cu fierul de călcat la putere maximă. Se poate scoate mai uşor şi se poate relipi.

Ultimele noutăți

Înghețată rapidă de ciocolată cu avocado și caju
May 29th, 2024
No Comments

O rețetă atât de simplu de făcut că te și

Proiecte de vară pentru casă și grădină: cum să profiți de vremea bună
May 28th, 2024
No Comments

Vara este perioada perfectă pentru a realiza diverse lucrări în

Layover în București: Descoperă farmecul capitalei României
May 27th, 2024
No Comments

Ai un zbor internațional de la București și după aceea

Păstrează-ți pielea strălucitoare pe timpul verii
Apr 29th, 2024
No Comments

Pe măsură ce se apropie vara și soarele își face

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.