≡ Menu

Cum să prelungeşti viaţa electrocasnicelor tale

Trăim într-o epocă în care modelele de electrocasnice se schimbă cu o viteză extraordinară dar asta nu înseamnă că trebuie să le schimbi în fiecare an. Ideal este să ai grijă de ele pentru a le prelungi viaţa utilă. Păstrându-le îngrijite, le vei putea vinde la mâna a doua când vei vrea să îţi cumperi un model mai nou sau chiar să le oferi producătorilor care fac promoţii de genul: adu aparatul vechi şi primeşti reducere la cel nou.

Mai jos îţi prezentăm câteva dintre operaţiunile importante pentru îngrijirea electrocasnicelor.

  • Curăţă aparatele după fiecare folosire. Poate cel mai important aspect în a avea grijă de aparatele tale, curăţarea lor trebuie să devină rutină. Fie că vorbim de un filtru de cafea sau de un aspirator, toate electrocasnicele trebuie curăţate după folosire. Şterge-le bine cu o lavetă umedă, strânge-le şi depozitează-le. Pentru plite vitroceramice şi de inducţie curăţarea după fiecare folosire este foarte importantă pentru că se întreţin mai uşor. La câteva luni trebuie efectuată o curăţare mai în profunzime în funcţie de fiecare aparat. Talpa fierului de călcat se poate curăţa cu o soluţie de oteţ – poţi citi aici mai multe despre cu ce să cureţi talpa fierului de călcat. Tot cu soluţii pe bază de oţet poţi curăţa şi filtrul de cafea, aparatul de sandvişuri, maşina de spălat vase şi chiar maşina de spălat rufe. Oţetul ajută la îndepărtarea calcarului. Încearcă să foloseşti soluţii de curăţare cât mai naturale, pe bază de oţet şi bicarbonat. Cuptorul şi frigiderul sunt foarte importante pentru că trebuie curăţate mai des şi în profunzime. Tot oţetul ajută şi aici, mai ales pentru a îndepărta mirosul de mâncare. Este important să scoatem rafturile şi grătarele şi să le curăţăm separat pentru că aşa putem curăţa bine şi spaţiile din interiorul aparatelor. La fiecare trei luni, poţi curăţa în profunzime şi filtrele de la hotă pentru a nu permite să strângă depozite mari de grăsime.
  • Ai grijă de cablul de alimentare. În cazul electrocasnicelor mici, strânge cu grijă cablul de alimentare pentru a nu fi forţat. Dacă observi orice fisură în cablu, izolează-l bine pentru a evita scurtcircuituri. Ideal este ca toate aparatele să fie scoase din priză când nu sunt folosite, chiar şi cele mari, aşa că este bine să ai acces la priza de alimentare.
  • Depozitează-le în spaţii adecvate. Este foarte important ca aparatele să fie depozitate în spaţii fără umezează, în cutii în care să păstrezi şi accesoriile aferente. Mai ales pentru aparatatele pe care le foloseşti mai rar, asigură-te că nu au mucegai sau urme de rugină.
  • Optează pentru garanţia extinsă. De obicei, garanţia cu care vine aparatul este cea standard, de 6 luni-1 an. Dar, mai nou, magazinele şi producătorii îţi oferă posibilitatea de garanţie extinsă ceea ce te acoperă şi după perioada garanţiei normale. Informează-te ce garanţii extinse există pentru aparatul pe care îl cumperi pentru că uneori garanţia extinsă presupune înregistrarea aparatului pe website-ul producătorului.

Ultimele noutăți

Înghețată rapidă de ciocolată cu avocado și caju
May 29th, 2024
No Comments

O rețetă atât de simplu de făcut că te și

Proiecte de vară pentru casă și grădină: cum să profiți de vremea bună
May 28th, 2024
No Comments

Vara este perioada perfectă pentru a realiza diverse lucrări în

Layover în București: Descoperă farmecul capitalei României
May 27th, 2024
No Comments

Ai un zbor internațional de la București și după aceea

Păstrează-ți pielea strălucitoare pe timpul verii
Apr 29th, 2024
No Comments

Pe măsură ce se apropie vara și soarele își face

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.