≡ Menu

Cum să te simţi confortabil acasă

Chiar dacă sună a non-sens, nu e întodeauna simplu să te simţi în casă ca “acasă”, să ai senzaţia că eşti la locul tău. Fie că te-ai mutat de curând, fie că ai reamenajat sau brusc eşti nevoit să petreci mai mult timp în casă (din cauza anotimpului rece sau a evenimentelor anului 2020 pe care nu le vom aduce în discuţie acum…), poţi constata uneori că nu eşti întru totul confortabil cu spaţiul în care trăieşti, că nu te reprezintă şi satisface. Dar nu e o dramă, trebuie doar să adaugi un pic de “tu”, de ceea ce-ţi place şi te bucură în punctele cheie din casă, pentru a de înconjura de sentimentul de “acasă”.

Intrarea

Nu pare mare lucru dar intrarea în casă, fie că e vorba de o curte sau de o uşă de apartament, trebuie să-ţi spună bine ai venit acasă. Nu trebuie să-ţi vopseşti uşa roz nici să-ţi lipeşti un sticker cu o faţă zâmbitoare pe toc, dar pune-ţi în prag ceva ce să-ţi amintească cu plăcere că te-ai întors acasă, fie că e vorba de o imagine într-o ramă sau de o plantă într-un colţ, adaugă ceva ce să-ţi facă plăcere să revezi cât te întorci.

Mirosul

Nimic nu e mai plăcut când intri în casă decât să regăseşti un miros care îţi place. Un banal odorizant de cameră te poate umple de bună-dispoziţie şi de un sentiment de calm şi relaxare. Sunt multe mirosuri plăcute, de la vanilie la iasomie şi de la santal la liliac care te pot face să te simţi acasă, dar fiecare percepe diferit. Alege ce-ţi place.

Temperatura

Dacă mirosul casei este doar de întâmpinare, temperatura şi umiditatea din casă sunt definitorii pentru starea de confort. Caută să ai o temperatură agreabilă care să te întâmpine când ajungi acasă, mai ales când te întorci după o zi ploioasă sau friguroasă afară.

Lumina

Luminozitatea din casă e un alt factor reconfortant. O lumină puternică dar rece sau una obscură şi ineficientă pot fi la fel de neplăcute când te întorci acasă. Adaptează-ţi lumina necesităţilor tale astfel încât să te bucuri de ce te înconjoară.

Decorul

Înconjoară-te de lucruri plăcute şi familiare. În bucătărie, dormitor şi până şi în baie, adaugă obiecte, fotografii şi alte elemente care să te facă să te simţi bine. Un cadou sau o imagine cu cineva drag îţi va da un sentiment de siguranţă.

Muzica

Pregăteşte-ţi playlisturi cu muzica preferată, în funţie de starea de spirit. Găseşti peste tot în online astfel de playlisturi pregătite de alţii, trebuie doar să-ţi găseşti stilul care te reprezintă.

Mâncarea

Gătitul este parte esenţială din “acasă”. Caută reţetele copilăriei, sau ale altei perioade fericite, şi încearcă să le reproduci acasă. Orice reţetă “ca la mama casă” te va face să te simţi minunat.

Compania

Am lăsat la urmă ceea ce e mai important. Pentru că nimic nu te face să te simţi ca acasă decât cei de acasă. Fie că e vorba de familie, persoana iubită, un câine, o pisică sau doar un peşte. Cineva care se bucură că te-ai întors e cineva care îţi spune “bine ai venit acasă”!

Ultimele noutăți

Înghețată rapidă de ciocolată cu avocado și caju
May 29th, 2024
No Comments

O rețetă atât de simplu de făcut că te și

Proiecte de vară pentru casă și grădină: cum să profiți de vremea bună
May 28th, 2024
No Comments

Vara este perioada perfectă pentru a realiza diverse lucrări în

Layover în București: Descoperă farmecul capitalei României
May 27th, 2024
No Comments

Ai un zbor internațional de la București și după aceea

Păstrează-ți pielea strălucitoare pe timpul verii
Apr 29th, 2024
No Comments

Pe măsură ce se apropie vara și soarele își face

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.