≡ Menu

Papricaș de pui

O rețetă economică și care nu trebuie să lipsească din nicio gospodărie – papricaș de pui, în varianta cevabun.ro.

papricas08

Ingrediente:

  • 4 pulpe de pui
  • 4 linguriţe de smântână
  • 2 linguri de boia de ardei dulce
  • 1 linguriţă de  boia de ardei iute
  • 1 lingură de făină
  • 1,5  litri supă  de pui
  • 1 lingură de ulei
  • 1 ceapă
  • 4 linguriţe pastă de ardei iute (opţional)
  • sare și piper

Preparare:

  1. Primul secret al acestei versiuni personale de papricaş este supa de pui. Faceţi o supă de pui (sau folosiţi una gata făcută) la a cărei fierbere, alături de carne de pui şi zarzavaturi, adăugaţi o ceapă friptă uşor pe plită sau într-o tigaie de teflon fără grăsime. Îi va da un gust dulce şi uşor afumat supei. Dacă nu aveţi supa de pui faceţi una din cuburi, la care adăugaţi ceapa şi o lingură de ulei.
  2. Al doilea secret este extragerea grăsimii de pui din piele pentru a da un plus de gust. Scoateţi pielea de pe pulpe şi tăiaţi-o în pătrăţele. Puneţi pielea de pui la rumenit într-o lingură de ulei de floarea soarelui. Prăjiţi uşor la foc mic până când toată grăsimea din piele a ieşit şi aceasta prinde a se rumeni. Strecuraţi grăsimea obţinută.
  3. Încingeţi uleiul şi grăsimea de pui într-o cratiţă suficient de întinsă încât să încapă toate cele patru pulpe, una lângă alta, şi prăjiţi-le uşor pe ambele părţi.
  4. Adăugaţi în craţită boiaua de ardei (dulce şi iute) şi făina şi prăjiţi-le uşor. Atenţie să nu le ardeţi!
  5. Stingeţi totul cu supa de pui răcită.
  6. Acoperiţi cratiţa şi fierbeţi la foc mic timp de 30 minute până când carnea este fiartă şi zeama s-a transformat într-un sos roşu şi cremos. Potriviţi se sare şi piper.
  7. Ultimul secret pentru obţinerea unei creme fine este strecurarea papricaşului pentru îndepărtarea eventualelor cocoloaşe.

Serviţi papricaşul fierbinte în felul următor: plasaţi câte o pulpă de pui în fiecare farfurie, turnaţi sosul peste şi adăugaţi câte o linguriţă de smântână. Opţional adăugaţi câte o linguriţă de pastă de ardei iute. Papricaşul de pui se mănâncă fie cu pâine, fie cu găluşte de griş adăugate la sfârşit ca să nu le “murdăriţi”.

Ultimele noutăți

3 Legume pe care le poți cultiva pe balcon
May 26th, 2023
No Comments

Chiar dacă avem o iarnă lungă în majoritatea țării, grădinăritul

Ce nu au voie să mănânce pisicile?
May 23rd, 2023
No Comments

Animalele de companie cele mai întâlnite peste tot în lume

Vine vacanța! Unde putem merge cu animalele de companie?
Apr 25th, 2023
No Comments

Se apropie vara și ne gândim deja la planificarea vacanței,

Unde se pune canapeaua în living?
Apr 24th, 2023
No Comments

Canapeaua este piesa de rezistență în orice salon sau living

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.