Există multă inventivitate când vine vorba de gătit mâncare gustoasă, dar economică. Iată o combinație uluitoare ce folosește dulceața verzei și sațietatea tăiețeilor. O rețetă marca cevabun.ro.
Ingrediente:
- 1 varză medie
- 1 ceapă albă
- 200 gr tăieţei (simpli, fetuccine sau farfale)
- 4 linguri de ulei de floarea soarelui (ştiu că pare mult, dar trebuie să aibă şi tăieţeii ăştia ceva)
- 1 lingură rasă de piper măcinat mai mărişor (v-am spus că e condiment de bază)
- sare după gust
- 1 lingură de cimbru (opţional)
Preparare:
- Varza se rade fin, se freacă bine cu sare şi se lasă să se gândească la ce a făcut 20 de minute. Nu fiţi modeşti când e vorba de sare deoarece varza nu se va săra ci doar îşi va lăsa o parte din suc. Opţional, puteţi adăuga în această etapă cimbrul.
- Curăţaţi şi tocaţi ceapa.
- Încingeţi într-o tigaie uleiul şi adăugaţi ceapa. Când ceapa devine sticloasă, adăugaţi varza bine stoarsă de zeamă şi amestecaţi bine.
- Sotaţi varza, amestecând continuu, timp de 30-40 de minute, până când se evaporă zeama lăsată, iar din toată varza rămân doar câteva linguri rumenite dar cu un miros tulburător.
- Cât timp căliţi varza, fierbeţi tăieţeii în apă cu sare. Nu e mare lucru, dar vă va da impresia că reţeta asta are şi ea nişte etape.
- Adăugaţi în tigaie, peste varză, tăieţeii fierţi, clătiţi cu apă şi scurşi în prealabil, şi amestecaţi cu grijă. Săraţi şi piperaţi – mai ales piperaţi – tăieţeii cu varză. Nu vă sfiiţi cu piperul deoarece este unul dintre puţinele lucruri care trebuie musai adăugate.