≡ Menu

Ce să faci cu piesele de Lego

Fie că le-ai primit sau le-ai cumpărat, jocurile cu piese de Lego se cam găsesc prin toate casele în care sunt copii.  Dar ce faci dacă jocul este incomplet pentru că s-au rătăcit piese? Sau copilul a crescut şi nu mai vrea jocuri Lego? Iată mai jos câteva idei despre cum poţi recicla piesele Lego, indiferent din ce serie sunt, de la Lego City la Lego StarWars.

Suport de chei

Unul din ce mai uşoare lucuri de făcut cu piese de Lego este să îţi “construieşti” un suport de chei. Primul pas este să alegi o piesă Lego dreptunghiulară, destul de mare pentru a o poziţiona uşor în suport, cu găuri laterale. Apoi trebuie să treci piesa prin inelul de chei. Dacă nu ai nicio piesă cu găuri, poţi fixa inelul de chei cu ajutorul unui cârlig sau lanţ pe care îl înfigi în piesa Lego (cu ajutorul unei sule pe care o încălzeşti înainte). Ultimul pas este să construieşti suportul pe care vei poziţiona mai apoi cheile. Poate fi de dimensiuni mici, de doar câteva piese, iar pentru stabilitate îi poţi lipi un magnet pe spate şi îl poţi folosi ca magnet de frigider. Sau poţi faci un suport mai mare pe care să îl lipeşti în apropierea uşii de la intrare în casă.

 

Ceas de perete

Un mecanism de ceas pe bază de baterie se găseşte în majoritatea magazinelor de bricolaj. Sau poţi folosi unul de la un ceas vechi, spart. Poţi face practic ce model vrei, cu ce culori ai la îndemână. La fel şi în cazul cifrelor care pot fi romane, arabe sau puncte colorate. Dacă nu ai suficiente piese, poţi pune doar piesa pentru ora 12, 3, 6 şi 9. Sau poţi folosi figurine din diverse seturi dacă ţi-au rămas.

O altă idee este să faci ramă din piese de Lego unui ceas pe care vrei să îl păstrezi dar care are nevoie de o îmbunătăţire.

Suporturi diverse

Pline de culoare şi foarte uşor de făcut, suporturile – de şerveţele, de periuţe de dinţi, de tacâmuri – pot fi soluţia ideală pentru a recicla piesele de Lego rămare, în special cele mici. Înarmează-te cu răbdare şi vei putea crea piese foarte reuşite şi utile pentru casă.

Pentru suporturile de periuţe de dinţi şi cele de tacâmuri ideal este ca partea de jos (baza) să aibă câteva găuri pentru a permite apei să se scurgă. Poţi obţine acest lucru foarte uşor: laşi spaţii mici între piese. La fel poţi proceda şi cu “pereţii” ca în suportul pentru periuţe de dinţi de mai jos.

Alte idei pentru a refolosi piesele de Lego:

  • suport de pahare (ca un covoraş din piese colorate aşezate liniar, de exemplu)
  • ramă foto sau ramă pentru postere
  • ramă de oglindă
  • decor pentru masa de cafea (poţi “înveli” picioarele mesei dacă sunt drepte în piese de Lego)

Ultimele noutăți

Cum să participi la evenimente fără să dai faliment
Nov 22nd, 2023
No Comments

Evenimentele sociale pot fi o modalitate excelentă de a te

Cadourile de Crăciun: ce să cumperi, când să cumperi și cum să nu depășești bugetul
Nov 20th, 2023
No Comments

Se apropie Crăciunul, sărbătoarea generozităţii şi a bucuriei. Este momentul

Cum să amenajezi o garsonieră pentru a avea mai mult spațiu
Nov 17th, 2023
No Comments

Garsonierele, chiar dacă au spațiu redus, reprezintă încă o opțiune

Supă de pește afumat
Oct 27th, 2023
No Comments

În zilele friguroase o supă este alegerea ideală pentru că

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.