≡ Menu

Macaroane cu brânză

Ce poate fi mai simplu, mai rapid, mai ieftin şi mai bun decât macaroanele cu brânză?! Le poate face şi un copil (glumim, nu lăsaţi copiii să se joace cu focul) sunt gustoase şi săţioase.

Farmecul macaroanelor cu brânză e  se pot adapta oricărui gust. Le puteţi găti cu caş dulce sau telemea rasă (sau în amestec), cu brânză de burduf care se întinde de plăcere în farfurie sau, dacă preferaţi o variantă mai puţin tare, în amestec de brânză de burduf cu brânză de vaci. O lingură de unt şi/sau 2 feliuţe de slăninuţă afumată, şuncă sau chiar cârnăciori prăjiţi transformă această reţetă într-un festin.

macaroane-branza_final

 

Ingrediente:

  • 400 grame macaroane (sau alte paste scurte)
  • 50 grame unt gras
  • 200 grame brânză de burduf (sau telemea)
  • 150 grame brânză de vaci
  • piper proaspăt măcinat

Preparare:

  1. Fierbeţi pastele în apă cu puţină sare.
  2. Amestecaţi brânza de burduf cu brânza dulce.
  3. Amestecaţi pastele fierte cu brânza într-o cratiţă adâncă.
  4. Rupeţi untul deasupra.
  5. Acoperiţi cratiţa cu un capac.
  6. Puneţi cratiţa pe foc mic, timp de 5 minute (sau la cuptor la 170 de grade), până când brânza se topeşte.
  7. Macaroanele cu brânză se servesc ca atare, presărate cu piper proaspăt măcinat.

Timp de pregătire: 15 minute

Timp de preparare: 15 minute

Porţii: 4

0 comments… add one

Leave a Comment

Ultimele noutăți

5 Idei de cadouri de casă nouă
Apr 26th, 2022
No Comments

Prietenii tăi s-au mutat într-o casă nouă și te întrebi

Cum alegem oglinda potrivită
Apr 24th, 2022
No Comments

Oglinzile sunt obiectele care te pot ajuta să creezi iluzia

Murăturile: beneficii pentru sănătate
Apr 23rd, 2022
No Comments

Nelipsite din cămara românului, murăturile sunt preparate în fiecare toamnă

Cheesecake de vanilie – o rețetă economică și fără coacere
Mar 27th, 2022
No Comments

Duminica este o zi bună să facem o prăjitură în

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.