≡ Menu

Meseriaş la tine acasă – cum economisim bani pentru lucrări

Nevoia ne învaţă, nu-i aşa? Ce facem când nu avem bani să chemăm un instalator sau un zugrav? Când începe să se dezlipească tapetul sau scârţie scaunul din bucătărie? Încercăm să facem noi lucrările. Uneori nu este doar o problemă de buget ci pur şi simplu de urgenţă: nu îţi poţi permite să aştepţi zile un instalator şi preferi să rezolvi tu.

Trusa de scule

Pentru orice reparaţie în casă, avem nevoie de o trusă de scule. O poţi aduna în timp, astfel încât să te ajute la meştereala din baie, bucătărie, pentru reparaţia mobilierului, la zugravit. Poţi cumpăra scule la mâna a doua de pe internet, împrumuta de la prieteni – nu uita să le şi returnezi, evident. Există şi magazine mari de bricolaj care închiriază scule cu tarif zilnic – este interesantă opţiunea pentru anumite maşini scumpe de care ai nevoie foarte rar. O cheie franceză, un ciocan, un patent, un cleşte, un set de şurubelniţe – astea trebuie să le ai în casă.

Trusa de scule poate fi o cutie în care îţi organizezi lucrurile astfel încât să le ai la îndemână. Pentru obiectele mici – cuie, şuruburi, piuliţe – foloseşte cutii cu capac, borcane, pungi cu sistem de închidere.

Repară / Schimbă chiuveta

Sună mai complicat decât este. Dar în secolul internetului şi a tutorialelor video, se poate face. Montarea chiuvetei durează câteva ore, mai ales pentru cineva care face asta pentru prima dată. Alege chiuveta potrivită în funcţie de dimensiunile băii sau bucătăriei. Ia în calcul dacă ai nevoie de un lavoar cu picior sau unul de perete. Măsoară bine spaţiul.

Dacă este doar o reparaţie, verifică tutorialele video de pe YouTube despre cum se schimbă o garnitură sau un cot,  după caz.

Citeşte şi infomează-te despre soluţii de lipit ţevile în cazul în care ai o pierdere de apă.

Repară mobila

De obicei se rupe o balama de la vreo uşă de dulap sau cade un raft. Verifică sistemul de prindere a rafturilor şi înlocuieşte-l. În cazul uşilor, demontează balamaua cu probleme şi înlocuieşte-o cu una nouă. Pentru a nu cumpăra piese care nu se potrivesc, mergi la magazin cu piesa pe care vrei să o înlocuieşti. Aşa vei avea măsurile exacte. Păstrează tot timpul bonul de cumpărături în cazul în care vei avea totuşi nevoie să schimbi ceva.

Verifică materialul din care este făcută mobila – lemn, pal, plastic, metal şi cumpără materialele potrivite: şuruburi, adeziv, vopsea.

Schimbă becuri şi prize

Atenţie! Partea de reparaţii electrice este complicată şi nu se recomandă celor care nu au deloc experienţă. Cel mai sigur pentru orice reparaţie electrică este să cobori siguranţa principală din tabloul electric pentru a tăia alimentarea cu curent electric în casă. De abia după aceea, poţi trece la reparaţie. Schimbarea becurilor este destul de facilă. Verifică puterea fiecărui bec în parte înainte de a-l schimba – poate fi diferită dacă este o lampă de birou sau o aplică de tavan. Ideal ar fi să montezi becuri LED care au un consum mai mic şi te vor ajuta să reduci factura lunară de electricitate.

Pentru schimbarea prizelor, nu uita să opreşti curentul în toată casa. Ai nevoie de şurubelniţe subţiri. Atenţie la culoarea firelor atunci când racordezi priza.

Schimbă mocheta sau linoleumul

Este o lucrare relativ uşoară dacă ai o ruletă pentru măsurători şi un cutter bun. Scoate mocheta veche, curăţă bine podeaua şi aeriseşte casa pentru a elimina praful. Montează mocheta folosind şipci de susţinere sau adeziv.

Zugraveşte

Da, nu o să fie modele 3D – deşi sunt tutoriale pe internet şi nu este foarte dificil, dar poţi zugrăvi tu singur o cameră dacă nu este foarte înaltă. Nu uita să pui bandă de protecţie în jurul ferestrelor, întrerupătoarelor şi a prizelor. De asemenea, nu uita să protejezi podeaua şi mobile cu o folie de plastic. Cu un trafalet e destul de uşor să zugrăveşti camera rapid.

Succes!

 

 

Ultimele noutăți

Lichior de scorțișoară – rețeta instant
Nov 24th, 2022
No Comments

Se apropie sărbătorile și cine nu și-a pus la făcut

Pregătiri de Crăciun: cum să nu depășim bugetul alocat
Nov 22nd, 2022
No Comments

În perioada sărbătorilor de iarnă este bine să ne fixăm

Ce merită să cumperi de Black Friday
Oct 28th, 2022
No Comments

Este epoca reducerilor iar ziua de Black Friday s-a transformat

Cum reduci acarienii de praf din casă
Oct 26th, 2022
No Comments

Una din cele mai frecvente surse de alergii, acarienii de

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.