≡ Menu

Cum alegi frigiderul potrivit?

Când ne mutăm sau ne renovăm bucătăria, ajungem la partea de electrocasnice unde avem de ales între multe mărci și modele. Frigiderul, de nelipsit acum din casă, este unul din electrocasnicele unde avem cel mai mult de lucru până îl alegem pe cel de care avem nevoie.

Dar ce frigider e potrivit? Este mai bine să alegi un frigider dublu (american) sau unul clasic? Înainte de a alege, însă, iată câteva aspecte pe care să le ai în vedere.

Dimensiuni şi spaţiu

Este foarte important ca atunci când cauţi frigiderul să fii realist cu cantitatea de mâncare de care ai nevoie. În ultima perioadă, frigiderele şi congelatoarele sunt din ce în ce mai mari, iar cumpărătorii tind să aleagă capacitatea maximă. Dar un frigider supradimensionat va însemna şi o potenţială risipă. Se aruncă mai multă mâncare în gospodăriile cu frigidere prea mari. Aşa că primul pas este să te gândeşti obiectiv la capacitatea frigiderului de care ai cu adevărat nevoie şi la cum să fie distribuit spaţiul. Și să iei în calcul şi comportamentul alimentar al familiei:

  • se manâncă multă mâncare gătită în casă de tipul ciorbelor şi tocăniţelor – trebuie spaţiul pentru oale sau alte vase mari. Mai ales în cazul frigiderelor duble, se ia în calcul dacă încap aceste vase în compartimentul de frigider.
  • se manâncă multe alimente crude – legume, fructe, salate – trebuie sertare dedicate sau spaţiu pentru cutii speciale.
  • se manâncă multe semipreparate, în special congelate – trebuie spaţiu bine organizat în congelator.

Apoi să calculezi dimensiunile în funcţie de spaţiul pe care îl ai la dispoziţie. În special dacă vrei ca frigiderul să fie incorporabil trebuie să calculezi foarte exact dimensiunile. Nu uita să iei în considerare ca frigiderul să treacă de uşă, atât de la intrare cât şi cea de la bucătărie, living sau cămară – depinde unde îl vei pune. Şi, dacă stai la etaj, să fii sigur că dimensiunile lui îţi permit să fie transportat pe scări sau cu liftul.

Modele şi consum energetic

Am mai scris despre cât este de important să alegi electrocasnice de clasă A pentru a avea un consum energetic mic. Frigiderul cum stă tot timpul în priză este recomandat să fie A+++. De obicei, în magazin, există o etichetă în care scrie consumul mediu pe an şi poţi vedea că este economic.

Evident, consumul depinde şi de tipul de frigider: cu un singur motor (pentru frigider şi pentru congelator), cu două motoare (un motor pentru frigider, unul pentru congelator). Noua generaţie de electrocasnice sunt, de obicei, de clasă energetică A şi în plus vin cu diverse avantaje de la congelatoare no frost la frigidere cu conexiune WiFi şi care îţi pot spune dacă îţi lipseşte ceva din frigider.

Dacă ai familie numeroasă, se poate opta şi pentru frigider şi congelator separat. Sunt două electrocasnice separate dar îţi permit păstrarea mai ordonată şi capacitate dublă mai ales pentru familiile mari. Sau în cazul în care ai o grădină proprie și animale domestice: poți congela fructe, legume, carne dacă ai un congelator separat, de capacitate mare.

Servicii de mentenanță și garanție

Ai ales frigiderul care îți place și care se potrivește cu spațiul tău. Ar trebuie să fie operațional o perioadă de minim 5 ani. Pentru a te asigura că vei găsi piese de schimb în cazul în care vei avea nevoie, verifică ce garanție are, ce servicii de post-vânzare îți oferă vânzatorul. Este important ca reparațiile din timpul perioadei de garanție dar și după să fie rapide pentru că un frigider defect înseamnă pierderi de alimente.

Ultimele noutăți

Vine vara, bine-mi pare
Jun 26th, 2024
No Comments

Cred că toţi ne amintim cântecelul cu vine vara, bine-mi

3 Reţete delicioase pentru sănătatea intimă
Jun 24th, 2024
No Comments

Sănătatea intimă a femeilor este un aspect esențial al calității

Alergia la nichel: ce este și cum afectează purtatul de bijuterii
Jun 21st, 2024
No Comments

Alergia la nichel este una dintre cele mai frecvente forme

Înghețată rapidă de ciocolată cu avocado și caju
May 29th, 2024
No Comments

O rețetă atât de simplu de făcut că te și

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.