≡ Menu

Mai este la modă tapetul?

Îl găsești în magazinele de bricolaj cu modele diverse și culori din ce în ce mai variate. Mai este la modă tapetul pentru decorarea unei case sau a unui birou? Răspunsul este da, dar cu moderație. Nu se mai pune tapet peste tot de la intrarea în casă până în cămară. Se folosește, mai degrabă, ca pată de culoare sau contrast pe anumite zone specifice.

De asemenea, atunci când alegi tapetul, nu uita să iei în considerare zona în care îl vei folosi pentru a fi ușor de montat și de curățaț sau întreținut. Pentru că există foarte multe tipuri de tapet: cu adeziv, rezistent la umezeală, cu texturi interesante apropiate de țesături și chiar în relief. Atunci când te duci să îl cumperi întreabă vânzătorul dacă modelul ales este potrivit pentru zona în care vrei să îl pui sau citește cu atenție eticheta. De obicei, tapetul se vinde în suluri cu o lungime de 10m și lățime variabilă. Pentru a calcula bine de câte suluri ai nevoie, trebuie să iei în calcul și lungimea peretelui pe care îl vei pune pentru că s-ar putea să ai pierderi la îmbinări (ca să se potrivească bine modelul).

Tapetul apare ca element decorativ în special când ai nevoie de idei de amenajare pentru un hol lung, pentru că rupe bine spațiul. Poate fi folosit în partea finală a unui hol sau ca să delimiteze peretele pe orizontală. Cu o schemă de culori pastel și combinat cu oglinzi, mărește senzația de spațiu și rupe din claustrofobia unui hol lung, fără lumină naturală.

Pentru camerele mici, unde nu vrei să se încarce prea mult decorul, poți folosi tapetul pe post de tablou: înrămezi o bucată de tapet, cât vrei tu de mare, și o agăți pe perete pe post de tablou. Este o manieră simplă și economică de a avea o pată de culoare, mai ales dacă reciclezi bucăți de tapet de la proiectele anterioare. În plus, poate fi un tablou mai original decât cele care se vând gata înrămate la magazinele de bricolaj.

Un alt mod de a folosi tapetul este să îmbraci un singur perete:

  • în dormitoare, de exemplu, peretele de deasupra patului
  • în living poate fi peretele pe care cade cea mai multă lumină
  • în baie pe peretele opus căzii
  • în camera de lucru, deasupra biroului.

Dar și mai interesant este să folosești tapetul pentru a decora mobila: ușile de la dulapurile mari de haine, fundul rafturilor deschise, fața sertarelor de la comode sau noptiere. Dacă folosești un tapet cu autoadeziv poți schimba decorul de câte ori simți nevoia.

Ultimele noutăți

Fotografii profesionale pentru cariera ta
Mar 26th, 2024
No Comments

Imaginea profesională este esențială în construirea unei cariere de succes,

Alimentația la copii și prevenirea rahitismului
Mar 25th, 2024
No Comments

Rahitismul este o afecțiune osoasă caracterizată de o demineralizare și

Cum să-ți organizezi actele în casă ca să nu le pierzi niciodată
Mar 24th, 2024
No Comments

Organizarea documentelor importante poate fi o sarcină descurajantă, dar este

Deschiderea unui magazin online: Ghid complet
Mar 22nd, 2024
No Comments

Visul de a-ți crea propriul magazin online poate fi o

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.