≡ Menu

Ieşitul la iarbă verde – ce să iei cu tine

Cea mai ieftină distracţie de sfârşit de săptămână este ieşitul la iarbă verde cu familia şi cu prietenii. Că e vorba de o pajişte cu un loc amenajat de grătar sau de urcat pe munte, ieşitul în aer liber are beneficiile lui: aer curat, liniştea şi frumuseţea naturii, deconectarea de stresul din oraş.

Fie că pleci pentru o zi sau preferi să dormi în cort o noapte, e bine să ai în vedere ce trebuie să iei cu tine. Planificarea îţi reduce stresul la faţa locului mai ales când vrei să pregăteşti ceva de mâncare şi realizezi că ai uitat un ingredient esenţial.

1.Fă un plan

Planul este important mai ales dacă gaşca e mare. Alege locul unde mergi şi cu cine.  Câte persoane sunteţi. Cu ce ajungeţi acolo. Cine aduce ce. Care e prognoza vremii.

Cât o să staţi este important. Dacă veţi petrece noaptea în cort, de exemplu, ai nevoie de un plan de distracţii: nişte jocuri de cabană, o carte de citit, jocuri de cărţi sau de societate, ceva jocuri pentru copii dacă vin şi cei mici.

2. Fă un meniu

Ce mânănci când mergi la iarbă verde este treabă serioasă. Dacă e doar un grătar de duminică e mai simplu de organizat. Dar dacă vreţi să staţi o noapte la cort, asta deja înseamnă mai multe mese. Fă un meniu cât mai detaliat cu fiecare masă şi scrie lista de ingrediente de care ai nevoie. Împarte cu prietenii tăi ce aduce fiecare. Nu uita că pe lângă partea de ingrediente ai nevoie şi de ustensile: cuţit şi un tocător, oală pentru gătit, tacâmuri şi farfurii pentru servire. Pentru fiecare fel în parte trebuie să ai în vedere dacă ai în ce să îl prepari şi cu ce să îl serveşti. Aşa vei obţine lista completă cu obiectele de care ai nevoie pentru partea de mâncare.

3. Împachetează

Lista completă e gata, aşa că acum trebuie să încapă tot în maşină. Începe cu obiectele voluminoase: cortul, bicicleta, pătura de picnic, masa pliantă (dacă ai una şi o iei cu tine). Continuă cu hainele: o tură de haine şi încălţăminte de schimb, mai ales dacă mergi cu copii, geci de ploaie. Ajungi la mâncare unde ai deja lista şi meniul. Nu uita de cărbuni dacă vrei să faci grătar pentru că nu întotdeauna găseşti lemne destule sau potrivite pentru a face focul.

Şi la micile detalii care sunt importante:

  • o mică trusă de prim ajutor cu plasturi, cremă de protecţie solară, cremă anti-ţânţari, aspirină etc.
  • jocuri şi cărţi de activităţi: minge, rachete de badminton, jocuri de cărţi, Monopoly sau Scrable etc.
  • lanternă şi încărcător solar
  • brichetă / chibrituri pentru aprins focul
  • o ladă frigorifică cu alimentare la bricheta maşinii
  • saci şi pungi pentru strâns lucrurile murdare şi gunoiul

4. Lasă curat în urma ta

Ieşitul la iarbă verde e minunat. Nu şi dacă te aşezi într-un loc plin de sticle de plastic şi gunoaie. Lasă curat în urma ta. Încearcă să foloseşti cât mai puţin plastic şi reciclează ce ai folosit. Cel mai simplu este să înlocuieşti vesela de unică folosinţă din plastic cu cea din carton sau cu un set de ceramică pe care să îl speli şi să îl refoloseşti.

Adu cu tine saci de gunoi şi strânge tot. Reciclează tot ce se poate şi aruncă în pubelele cele mai aproapiate gunoiul organic.

Fă focul doar în locuri special amenajate şi stringe-l bine înainte să pleci.

0 comments… add one

Leave a Comment

Ultimele noutăți

Cum să refoloseşti când construieşti
Nov 24th, 2021
No Comments

Paleţii din lemn au devenit un simbol în ultimii ani

3 Idei de a folosi apa inteligent la tine acasă
Nov 23rd, 2021
No Comments

Se pune din ce în ce mai multă presiune pe

Funcţionează produsele naturale de curăţenie?
Nov 18th, 2021
No Comments

Ne preocupă din ce în ce mai mult să reducem

Aplicaţii utile pentru cei care au animale de companie
Oct 25th, 2021
1 Comment

Cum telefonul mobil face parte integrantă din viaţa noastră, era

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.