≡ Menu

Ieşitul la iarbă verde – ce să iei cu tine

Cea mai ieftină distracţie de sfârşit de săptămână este ieşitul la iarbă verde cu familia şi cu prietenii. Că e vorba de o pajişte cu un loc amenajat de grătar sau de urcat pe munte, ieşitul în aer liber are beneficiile lui: aer curat, liniştea şi frumuseţea naturii, deconectarea de stresul din oraş.

Fie că pleci pentru o zi sau preferi să dormi în cort o noapte, e bine să ai în vedere ce trebuie să iei cu tine. Planificarea îţi reduce stresul la faţa locului mai ales când vrei să pregăteşti ceva de mâncare şi realizezi că ai uitat un ingredient esenţial.

1.Fă un plan

Planul este important mai ales dacă gaşca e mare. Alege locul unde mergi şi cu cine.  Câte persoane sunteţi. Cu ce ajungeţi acolo. Cine aduce ce. Care e prognoza vremii.

Cât o să staţi este important. Dacă veţi petrece noaptea în cort, de exemplu, ai nevoie de un plan de distracţii: nişte jocuri de cabană, o carte de citit, jocuri de cărţi sau de societate, ceva jocuri pentru copii dacă vin şi cei mici.

2. Fă un meniu

Ce mânănci când mergi la iarbă verde este treabă serioasă. Dacă e doar un grătar de duminică e mai simplu de organizat. Dar dacă vreţi să staţi o noapte la cort, asta deja înseamnă mai multe mese. Fă un meniu cât mai detaliat cu fiecare masă şi scrie lista de ingrediente de care ai nevoie. Împarte cu prietenii tăi ce aduce fiecare. Nu uita că pe lângă partea de ingrediente ai nevoie şi de ustensile: cuţit şi un tocător, oală pentru gătit, tacâmuri şi farfurii pentru servire. Pentru fiecare fel în parte trebuie să ai în vedere dacă ai în ce să îl prepari şi cu ce să îl serveşti. Aşa vei obţine lista completă cu obiectele de care ai nevoie pentru partea de mâncare.

3. Împachetează

Lista completă e gata, aşa că acum trebuie să încapă tot în maşină. Începe cu obiectele voluminoase: cortul, bicicleta, pătura de picnic, masa pliantă (dacă ai una şi o iei cu tine). Continuă cu hainele: o tură de haine şi încălţăminte de schimb, mai ales dacă mergi cu copii, geci de ploaie. Ajungi la mâncare unde ai deja lista şi meniul. Nu uita de cărbuni dacă vrei să faci grătar pentru că nu întotdeauna găseşti lemne destule sau potrivite pentru a face focul.

Şi la micile detalii care sunt importante:

  • o mică trusă de prim ajutor cu plasturi, cremă de protecţie solară, cremă anti-ţânţari, aspirină etc.
  • jocuri şi cărţi de activităţi: minge, rachete de badminton, jocuri de cărţi, Monopoly sau Scrable etc.
  • lanternă şi încărcător solar
  • brichetă / chibrituri pentru aprins focul
  • o ladă frigorifică cu alimentare la bricheta maşinii
  • saci şi pungi pentru strâns lucrurile murdare şi gunoiul

4. Lasă curat în urma ta

Ieşitul la iarbă verde e minunat. Nu şi dacă te aşezi într-un loc plin de sticle de plastic şi gunoaie. Lasă curat în urma ta. Încearcă să foloseşti cât mai puţin plastic şi reciclează ce ai folosit. Cel mai simplu este să înlocuieşti vesela de unică folosinţă din plastic cu cea din carton sau cu un set de ceramică pe care să îl speli şi să îl refoloseşti.

Adu cu tine saci de gunoi şi strânge tot. Reciclează tot ce se poate şi aruncă în pubelele cele mai aproapiate gunoiul organic.

Fă focul doar în locuri special amenajate şi stringe-l bine înainte să pleci.

Ultimele noutăți

Cadouri originale pentru zile de naștere deosebite
Aug 22nd, 2023
No Comments

Se apropie ziua de naștere a cuiva drag și te

Fructele de pădure, o sursă excelentă de antioxidanți
Aug 22nd, 2023
No Comments

Suntem în plin sezon pentru fructele de pădure și în

Ce să alegi pentru o vacanță comodă dar activă
Aug 19th, 2023
No Comments

Fiindcă pentru a merge în vacanță singur, ca bărbat, reprezintă

Trăiește (mai ieftin) folosind internetul
Aug 18th, 2023
No Comments

Nu trebuie să fii neapărat zgârcit pentru a-ți dori să

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.