≡ Menu

Cu ce înlocuim balsamul de rufe?

De cele mai multe ori cumpărăm produse doar pentru că le vedem în reclame şi pentru că ne conving că au anumite beneficii. Este cazul balsamului de rufe pe care îl adăugăm în maşina de spălat pentru a oferi hainelor un miros proaspăt şi plăcut sau pentru a elimina energia statică, mai ales pentru rufele fabricate din materiale sintetice.

Dar se poate şi fără balsam? Sigur că da! Există persoane care au renunţat la balsamul de rufe pentru că rămân urme pe maşina de spălat, pentru că e plin de substanţe chimice şi deja folosim prea multe sau pur şi simplu pentru că este un cost suplimentar, deci prin eliminarea lui de pe lista de cumpărături faci economii. De asemenea, există persoane sensibile la parfumuri puternice, iar balsamul de rufe se remarcă prin mirosul puternic pe care îl lasă pe hainele spălate.

Cu ce se poate înlocui balsamul de rufe în maşina de spălat?

Una din cele mai la îndemână soluţii este bicarbonatul de sodiu. Pe lângă utilizările bicarbonatului de sodiu în bucătărie – în reţete se foloseşte în special pentru frăgezire şi pentru coacere, acesta se poate folosi ca ingredient principal în soluţiile de curăţenie. Adaugă un sfert de ceaşcă de bicarbonat de sodiu în sertarul pentru balsam şi gata.

Cea de a doua soluţie este oţetul alb, de vin sau de mere (trebuie să fie alb pentru a nu lăsa pete pe haine). Adaugă jumătate de ceaşcă de oţet în sertarul pentru balsam.

Poţi citi aici mai multe despre cum se poate folosi oţetul în casă.

Cantităţi pentru înlocuitorul balsamului de rufe

Pentru un înlocuitor de balsam de rufe mai complex, iată o variantă de reţetă care se poate prepara foarte simplu în casă şi se poate folosi la fiecare spălare.

Ingrediente:

  • 6 ceşti de oţet alb de vin sau de mere
  • 1 ceaşcă de bicarbonat de sodiu
  • opţional: 15 picături de ulei esenţial de lavandă (sau alt ulei, după preferinţe)
  • opţional: 2 linguri de sulfat de magneziu (cunoscut ca sare amară sau sare Epsom)

Instrucţiuni:

Turnaţi oţetul într-un castron adânc. Adăugaţi picăturile de ulei esenţial dacă folosiţi. Se poate folosi ulei esenţial de lavandă care va da un miros plăcut dar foarte fin hainelor (produsul final nu va mirosi la fel de puternic ca balsamul de rufe din comerţ). Sau puteţi folosi alt ulei esenţial în funcţie de preferinţe: de pin, de trandafiri, de lămâie etc.

Adăugaţi bicarbonatul de sodiu şi aşteptaţi să se termine reacţia de efervescenţă. Amestecaţi bine cu o lingură şi adaugăţi sulfatul de magneziu, dacă aveţi. Sulfatul de magneziu se poate folosi şi singur ca balsam de rufe dacă îl găsiţi la un preţ accesibil. Are proprietăţi antibacteriene şi antifungice.

Turnaţi amestecul într-o sticlă şi folosiţi-l pe post de balsam de rufe la fiecare spălare.

Ultimele noutăți

Înghețată rapidă de ciocolată cu avocado și caju
May 29th, 2024
No Comments

O rețetă atât de simplu de făcut că te și

Proiecte de vară pentru casă și grădină: cum să profiți de vremea bună
May 28th, 2024
No Comments

Vara este perioada perfectă pentru a realiza diverse lucrări în

Layover în București: Descoperă farmecul capitalei României
May 27th, 2024
No Comments

Ai un zbor internațional de la București și după aceea

Păstrează-ți pielea strălucitoare pe timpul verii
Apr 29th, 2024
No Comments

Pe măsură ce se apropie vara și soarele își face

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.